Cabinet individual de psihologie CONSTANTIN ALINA GRATIELA

Motto: "Putem sa ne schimbam intreaga viata, precum si atitudinea oamenilor din jurul nostru doar schimbandu-ne pe noi insine." R Dreikurs

Cabinet de psihologie RUP 1CL3416

Str. Florilor, Nr. 1, Bl. H 22, parter, Ap 23, intrare exteriora Calarasi Repere: Parcul Florilor Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 09:00 - 20:00 Pret per sedinta in lei: 0

Contantin Alina Gratiela RUP 10593 0724293590 ctinag22@gmail.com

http://www.psihoterapeutcalarasi.ro

Scrisoare catre fiecare

Imaginea de sine   Publicat la data 29 Iulie 2017, 12:29

Scurt exercitiu pentru stima si iubirea de sine, preluat din cartea „Arta de a fauri oameni”, autor Virginia Satir, pg 46-47. Despre putere, asumare, responsabilitate, recunoastere, curaj.

Declaratia mea de autoestimare

                Eu sunt eu.

                Nu mai exista nimeni pe lumea asta exact ca mine. Mai sunt persoane care imi seamana in anumite aspecte, dar nimeni nu imi seamana in totalitate. Prin urmare, tot ce emana din mine este suta la suta al meu, pentru ca eu sunt cel ce face alegerile.

                Posed tot ceea ce tine de mine: corpul meu, inclusiv tot ceea ce face acesta; mintea mea, inclusiv gandurile si ideile, ochii mei, inclusiv imaginile a tot ceea ce vad ei; sentimentele mele, oricare ar fi ele: manie, bucurie, frustrare, iubire, dezamagire, emotie; gura mea si toate cuvintele care ies din ea: politicoase, dulci sau aspre, corecte sau incorecte; vocea mea, sonora sau linistitoare, si toate actiunile mele, atat cele indreptate catre ceilalti, cat si cele directionate catre mine insumi.

                Posed fanteziile, visele, sperantele si temerile mele.

                Posed toate triumfurile si succesele mele, toate esecurile si toate greselile.

                Pentru ca posed tot ceea ce tine de mine, ma pot cunoaste foarte bine. Daca fac asta, ma pot iubi si pot avea o atitudine binevoitoare fata de intreaga mea fiinta. Apoi, pot face in asa fel incat sa actionez in totalitate pentru binele meu.

                Stiu ca exista anumite aspecte in mine care ma nedumeresc si altele pe care nu le cunosc. Dar atata vreme cat ma port cu blandete si iubire cu mine, pot cauta, cu speranta si curaj, solutii pentru puzzle si modaliatati pentru a afla mai multe despre mine.

                Felul in care arat si vorbesc, tot ceea ce spun si fac, tot ceea ce gandesc si simt la un moment dat, toate acestea sunt eu. Totul este autentic si ma reprezinta pe mine, asa cum sunt in acel moment precis.

                Cand mai tarziu, ma uit in urma la cum am aratat si am vorbit, la ce am spus si am facut, la cum am gandit si am simtit, pot gasi elemente care sa mi se para nepotrivite. Pot da deoparte elementele nepotrivite, pot pastra ceea ce s-a dovedit adecvat si pot inventa ceva nou pentru ceea ce am indepartat.

                Pot sa vad, sa aud, sa simt, sa gandesc, sa vorbesc si sa fac. Am instrumentele pentru a supravietui, pentru a fi productiv, pentru a intelege si a patrunde marea de oameni si lucruri din exteriorul meu.

                 Ma posed pe mine si prin urmare, ma pot construi.

                 Eu sunt eu si sunt OK.

 

Feedback